A blogról

Férjünk, szüleink, nagyszüleink nem kis meglepetésére második babánk születésekor mosható pelenka használatára adtuk a fejünket. A környezetünkben a legtöbben ugyanígy rácsodálkoznak erre, hiszen ők is a sok robottal járó, higiénikusnak egyáltalán nem tűnő textilpelenkázásra asszociálnak, amely 20 évvel ezelőttig a moshatózással járt.



A szemlélet csak lassan változik, de mi látjuk a jövőjét és tapasztaljuk, hogy milyen sok hasonlóan gondolkodó anyuka van már hazánkban is. Úgy határoztunk, belevágunk mi is és megpróbálunk többet tenni a természetért, ill. környezetünkben is népszerűsíteni a környezetbarát pelenkázást.

Reméljük, mindenki megtalálja az őt érdeklő, érintő témákat a bejegyzések között - ha mégsem, szívesen vesszük az olvasók témajavaslatait!



2012. április 15., vasárnap

Mommy's Touch zsebes pelenka

Közvélemény-kutatást tartottunk vásárlóink között, akik már több hónapja használják a csak a tarka-barka webáruházban megvásárolható Mommys Touch egyméretes zsebes pelusokat. 
 
Szerencsére sokat válaszoltak már a megkeresésünkre - ebben a bejegyzésben  az ő leveleikből idézek. 

"A kislányom Április 20-án lesz 6 hónapos. 1 hónapos kora óta használunk mosható pelenkát. Ennek egyik oka az volt, hogy terpesz pelenkát kellett volna hordania a csípője miatt, de a ruhán kívül hordott gumibugyi annyira zavart, és olyan könnyen leszakadt róla, hogy semmi kedvem nem volt ráadni. A másik ok az volt, hogy 2 gyermeket kéne pelenkáznom, és az a rengeteg pelenka, amit megveszünk , aztán kidobjuk a kukába..... környezetszennyezés... stb. Ezen kívül esztétikai szempontok is vezéreltek.

Az első pelenkák, amiket kipróbáltunk, kínai minkee pelusok voltak - ezeket már kinőtte, mert nagyon vastagok a lányka combjai és már 9 kg.
A Happy Heinys és a Mommys Touch zsebeseket csak kiegészítésképpen és kipróbálásra vettem. A Happy Heinys-hez a babám túl nagy... A Mommys Touch viszont minden szempontból bevált. Jó nagy  méretű, sok folyadékot képes felszívni, éjszakára is bátran használjuk. A kislányom elég sokat pisil, ezért is vált be. Nem használtuk visszahajtva, a tépőzárakkal illetve a patentosnál a patentokkal tökéletesen méretre tudom igazítani. Napközben ha ráadom, kb. délelőtt 10-től akár délután 4-ig is kibírja, annyira jól szívja a nedvességet, hogy néha el is felejtem kicserélni korábban. Éjszaka szintén reggelig rajta lehet, nincs átázás. Igaz, mostanában éjszaka is felébred és éhes, ilyenkor már azért hajnalban cserélni kell.
A baba csípője 6 hét után mindenféle tornáztatás nélkül, csak a mosható pelusok viselése mellett teljesen rendbe jött. V."

"9 hónapos a kislány jelenleg, kb.1,5 hónapja használjuk a Mommys Touch egyméretes zsebes (patentos) pelenkát. Nagyon szeretem ezt a pelust. Amellett, hogy gyönyörű és pihe-puha, még sosem áztunk be vele. Éjszakára nem használjuk ugyan, de a két betéttel 3 órát kibír, ennél több időre nem volt rajta. Sokat szopó babáról van szó. Comb és derékillesztéssel soha nem volt bajom. Eleinte visszahajtottam a betét végét, de mostanában már nem. Nagyon könnyen bele lehet tenni a betéteket így, hogy mindkét végén nyitott a zseb. Magát a pelust nem kellett már visszahajtani, kisebbíteni. Szóval csak jókat tudok róla mondani, személy szerint a kedvenc pelusom. G."




"Átlagos méretű, 2 éves gyermekemen már alig tudom össze tépőzárazni - talán, ha az elől (hason) lévő tépőzár-csík hosszabb lenne, könnyebben sikerülne.
A színe továbbra is nagyon tetszik (sárga Szafari), de nem igazán merem rá feladni, mert többször csúnyán kisebesítette elől a combját. (Lehet, hogy a tépőzár szegélyét is le kellene vágnom.) A közepe elég szűk, nem könnyű eligazgatni a betéteket - annak ellenére, (-vagy inkább úgy fogalmazok, hogy még szerencse- ) hogy előlről is bele lehet nyúlni.
Úgy rémlik, hogy a saját betétjei nekem hosszúak voltak, szinte kilógtak belőle - mostmár nekem mindegy milyen betétet teszek bele - sok más zsebes pelusom is van.
Szerintem a kisfiam nem iszik túl sokat, és nem is pisil túl sokat, bár néha ő is tud. Nem szoktam nézni az órát, hogy mikor cserélek pelust, amikor eszembe jut, vagy amikor szól, hogy bepisilt, vagy amikor megérzem a pisiszagot. Nem emlékszem ázásra ezzel a pelussal. M."



„Még most is nagy keresgélője vagyok a tépős, mintás zsebiknek, a MTt is 1-2 napi rendszerességgel használjuk. (nagyon "apa-kompatibilis"!)
Picurommal 2 hónapos kora óta használjuk (most leszünk 4), súlyban akkor 5, most 6 kg felett vagyunk. Inni még csak anyatejet iszik Petránk (az passz, hogy mennyit), de biztosan jól hasznosítja, mert szerintem nem pisil keveset.
A pelus 3 órát tuti kibír, bár az az igazság, hogy az egyik kisebb betétjét használom úgy, hogy mellé a bambusz booster-etekkel turbózom. Ez a turbózási mód mondjuk igaz az összes zsebire, aminek műszálas betétje van, enélkül nem bírna szerintem 2 órát sem. A nagyobb betétet még nem használtam, mert a pelenkát visszahajtva adtam fel eddig. Itt jelezném, hogy bámulatosan erős tépői vannak! Illeszkedésben is szuper, pont ezért tetszenek a tépősök, mert jól lehet beállítani.
Estére meg sem próbáltam használni (arra ott az LC ;) T."

 Látható, hogy a Mommy's Touch pelenkák nedvszívásukat tekintve meglehetősen megbízhatóak, a modellek kényelmesek, a tépőzár viszont picit erősebb, mint amiket eddig megszoktunk.