A blogról

Férjünk, szüleink, nagyszüleink nem kis meglepetésére második babánk születésekor mosható pelenka használatára adtuk a fejünket. A környezetünkben a legtöbben ugyanígy rácsodálkoznak erre, hiszen ők is a sok robottal járó, higiénikusnak egyáltalán nem tűnő textilpelenkázásra asszociálnak, amely 20 évvel ezelőttig a moshatózással járt.



A szemlélet csak lassan változik, de mi látjuk a jövőjét és tapasztaljuk, hogy milyen sok hasonlóan gondolkodó anyuka van már hazánkban is. Úgy határoztunk, belevágunk mi is és megpróbálunk többet tenni a természetért, ill. környezetünkben is népszerűsíteni a környezetbarát pelenkázást.

Reméljük, mindenki megtalálja az őt érdeklő, érintő témákat a bejegyzések között - ha mégsem, szívesen vesszük az olvasók témajavaslatait!



2011. április 30., szombat

Pelenkateszt: Little Comfort Bambee

Új terméket fedeztünk fel a piacon, amit szintén teszteltünk is azonnal, azonban ezúttal nem az én véleményemet olvashatjátok, hanem egy kedves vásárlónkét, Krisztiét!


"Első látásra a férjem (és, hogy őszinte legyek a saját) kérdésem az volt,hogy "mi ez, szőrmebugyi..?", mivel első ránézésre egy igen vastag, patentos (de egyébként szép) pelenkanadrágot láttam.
Amikor aztán este eljött a próba ideje, Lucára feladva már sokkal barátságosabbnak tűnt, főleg miután rátettem ugyanazon márka csini rózsaszín kockás pelenkakülsőjét - így aztán teljesen elvarázsolt minket.
Könnyen rájöttünk a méret állítási lehetőségére: a belsőnadrágpelenkát csak lazán patentoltam, hogy kényelmes legyen, a külső pedig tényleg nagyon kézre állt. Azóta is rendkívül egyszerűen lehet feladni Lucámra, aki 9 hónapos és ki nem állhat vízszintesen lenni, így muszáj gyorsan cselekednem.

Pár szóval szeretnék kitérni a Bambee pelenka nedvszívóságára is: 3 hete csak ezt a fajtát használom éjszakára, ázás egy esetben sem fordult elő - a Bambee nadrágbelsőbe egy olyan bambuszbetétet teszek, amelyből kettő is jár a pelenkához. Így átlagosan 12 órát van a Bambee Lucán és tökéletesen teljesít.

Mosás után (mint megtudtam, ezeket a bambuszokat nemszabad mosószódával mosni) nem túl meleg radiátoron 10-12 óra, szobai- szabad levegőn 18-24 óra a száradás ideje, de érdemes kivárni ;).

Egy negatívumról tudok beszámolni, ez pedig az, hogy egy kicsit nagy a csomag mérete a babapopsin, de időközben már ezzel is megbarátkoztam amiatt, hogy egyáltalán nem ázunk és lehet rá biztosan számítani akkor is, ha esetleg hosszabb útra megyünk és nem adódik lehetőség pelenkacserére.

A Little Comfort Funky névre hallgató pink kockás külsőnk tényleg szemet gyönyörködtető, a szörnyecskés Ooga-booga verzió pedig nagyon aranyos, könnyen patentolható és jó nedvességzáró, akár egy prefoldal használható.

És a pontozás:

Könnyű használni: 5 (Apa is nagyon ügyesen bánik vele ;))
Külcsín: 5
Záródás: 5
Méretreállítás lehetősége: 4
Nedvszívás: 5*
Csomag a popón: 4
Minőség: 5"
Köszönjük, Kriszti! Hordjátok egészséggel, sokáig!

1 megjegyzés:

  1. A fotópályázat egyik nyerteseként jutottunk egy Bambee V2-es pelenkabelsőhöz, amit nagyon megszerettünk. Éjszakára használjuk és nagyon jól teljesít, 12 órát is kibír ázás nélkül és a polár betét valóban szárazon tartja a baba bőrét. Kellemes, puha a tapintása és nagyon jó szabása van, egyáltalán nem képez nagy csomagot a babapopsin és többféle pelenkakülsővel is kombinálható, jól illeszkedik. A száradási ideje egyáltalán nem vészes, hamarabb megszárad, mint más AIO pelusunk.
    A Little Comfort Bambee beváltotta a várakozásainkat, csak ajánlani tudjuk.

    VálaszTörlés