A blogról

Férjünk, szüleink, nagyszüleink nem kis meglepetésére második babánk születésekor mosható pelenka használatára adtuk a fejünket. A környezetünkben a legtöbben ugyanígy rácsodálkoznak erre, hiszen ők is a sok robottal járó, higiénikusnak egyáltalán nem tűnő textilpelenkázásra asszociálnak, amely 20 évvel ezelőttig a moshatózással járt.



A szemlélet csak lassan változik, de mi látjuk a jövőjét és tapasztaljuk, hogy milyen sok hasonlóan gondolkodó anyuka van már hazánkban is. Úgy határoztunk, belevágunk mi is és megpróbálunk többet tenni a természetért, ill. környezetünkben is népszerűsíteni a környezetbarát pelenkázást.

Reméljük, mindenki megtalálja az őt érdeklő, érintő témákat a bejegyzések között - ha mégsem, szívesen vesszük az olvasók témajavaslatait!



2011. május 15., vasárnap

Úszópelenkákról

Ha a babád strandra, uszodába vagy wellness központ medencéjébe szeretnéd vinni, az úszópelus használata elengedhetetlen. A strandon, tengerparton is segít megakadályozni, hogy gyermekünk kellemetlen emlékeztetőt hagyjon maga után a homokban vagy a sekély vízben.
A megfelelő úszópelenka használatával a szülő is nyugodtabban úszik, játszik a babájával a vízben.



A babák, amellett, hogy remekül szórakoznak, egyfajta biztonságot is szereznek a vízben végzett mozgás, foglalkozás során. Mind a baba, mind a szülő kedvét könnyen elronthatja egy baleset miatti aggodalom. A hagyományos úszónadrágok nem nyújtanak biztonságot a balesetekkel szemben és az eldobható pelenkák sem felelnek meg a célra, hiszen egy ilyen pelenka megszívná magát vízzel és lehúzná a babát a súlyával. Szintén kockázatos a használatuk uszodában, mivel a nedvszívó mag szétmállhat, és gondot okozhat az uszodai szűrőrendszerben.

Az úszópelenkákat kifejezetten az ilyen problémák elkerülésére fejlesztették ki. Testhez simulnak a combon és a deréknál, így a pelenkán belül tartják az esetleges balesetek eredményét.



Léteznek eldobható és újrahasználható úszópelenkák, utóbbiak puha, rugalmas fürdőruhaanyagból készülnek, belül legtöbbször vékony nedvszívó anyaggal is ellátva, hogy felszívják a pisit és benn tartsák az összes szennyeződést. Használat után kimoshatóak és újra használhatóak, így sokkal gazdaságosabbak gyakori uszodába járás esetén, mint eldobható társaik.

Mielőtt úszópelenkát vásárolunk, gondosan ellenőrizzük le a méretet és a súlyt, valamint gondoljuk végig, mennyire lehet könnyen levenni az esetleg szennyezetté vált pelenkát a babáról. Egy nyitható-zárható úszópelenka piciknél mindenképp praktikusabb, mint egy bugyiszerűen le –és felhúzható, nagyobb babáknál már a fürdőbugyi szabású is remek választás.



Ha egész nap a strandon vagyunk, ne felejtsük kiöblíteni az úszópelenkát, ill. rendszeresen cserélni a pelenkát, hogy elkerüljük a pelenkakiütéseket!  

1 megjegyzés:

  1. Úszópelus főpróbája

    Tavaly eldobható úszópelust használtunk a Balatonnál, de nagyon nem voltunk vele megelégedve. A vízben nagyon hamar megszívta magát, és levenni sem volt túl egyszerű. Az idén úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a BrightBots pelust. Két pelussal indultunk Kehidakustányba, de csak az egyiket használtuk, olyan gyorsan megszáradt a napon fürcsi után. Nekünk nagyon bevált, a felvétel és a levétel könnyedén ment, a kislányom is nagyon szerette. Szinte olyan, mint egy rendes felnőtt fürdőruha. Olyan csinos is. Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!

    VálaszTörlés