A blogról

Férjünk, szüleink, nagyszüleink nem kis meglepetésére második babánk születésekor mosható pelenka használatára adtuk a fejünket. A környezetünkben a legtöbben ugyanígy rácsodálkoznak erre, hiszen ők is a sok robottal járó, higiénikusnak egyáltalán nem tűnő textilpelenkázásra asszociálnak, amely 20 évvel ezelőttig a moshatózással járt.



A szemlélet csak lassan változik, de mi látjuk a jövőjét és tapasztaljuk, hogy milyen sok hasonlóan gondolkodó anyuka van már hazánkban is. Úgy határoztunk, belevágunk mi is és megpróbálunk többet tenni a természetért, ill. környezetünkben is népszerűsíteni a környezetbarát pelenkázást.

Reméljük, mindenki megtalálja az őt érdeklő, érintő témákat a bejegyzések között - ha mégsem, szívesen vesszük az olvasók témajavaslatait!



2013. április 11., csütörtök

Piackutatási eredmények

Nemrég piackutatást tartottunk vevőkörünkben, a válaszadási arány nagyon szép volt, ezúton is köszönet mindenkinek, aki kitöltötte kérdőívünket!
A felmérés több témát is érintett és mivel többen is érdeklődtetek, néhány érdekes adatot megosztunk veletek. Az alább közölt adatok 80 vásárlónk által adott válaszok összesített eredményei. 

A kérdőívet kitöltők mindegyike mosható pelenkába csomagolja gyermeke, gyermekei popóját, azonban nem mindenki vallja magát környezetbarátnak - azaz költségszempontok is megjelennek a mosható pelenka választásában.
Az anyukák háromnegyede hordozza babáját valamilyen eszközzel és minden második családban van valamilyen allergiával küzdő személy.
 

Mosható pelenka típusok közül az anyukák az all-in-one (egyben feladható és levehető, komplett mosható pelenka) típust kedvelik a leginkább, ezt pedig a nadrágpelenka és PUL külső kombináció követi, karöltve a prefold vagy tetra pelenka és PUL pelenkakülső megoldással.


 
Az öko mosószerek közül elterjedt a mosószóda, a marhaepe szappan és a foltsó (más néven a nátrium-perkarbonát) használata, de sokan használnak DM saját márkás mosószereket és különböző környezetbarát márkákat is (Bambinomio MioFresh, MioCare, Ecover, stb.). 

Pelenkák és babruhák fertőtlenítésére teafaolajat, ecetet, Sanytol termékeket jelöltek meg a válaszadók. (Itt meg is ragadnám az alkalmat és megjegyezném, hogy az ecet meglehetősen agresszív folyadék, a gumikat és a kényes anyagokat egykettőre megeszi és akkor búcsút mondhatunk a pelenkáknál mind a víztaszító bevonatoktól (pl. PUL), mind a pelusokban lévő combgumírozástól; illetve kevert szálú ruhák esetén az anyag korábbi rugalmasságától.)


Többek között értékelték vásárlóink a tarka-barka webáruházat is, nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen jó véleménnyel vagytok rólunk, igyekszünk a továbbiakban is megtenni mindent annak érdekében, hogy elégedettek legyetek :)


Javaslataitok közül is igyekszünk megfogadni minél többet, például részt veszünk több klubos rendezvényen, legközelebb Budapesten, a csepeli Cseho Klubban tartunk kis beszélgetéssel egybekötött pelusbemutatót, 2013. április 23.-án, kedden, 11 és 12 óra között. Királyerdei Művelődési Ház, 1213. Bp, Szent István út 230.) Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Amennyiben szeretnétek ott személyesen átvenni rendelést, kérlek, 21.-én estig jelezzétek nekünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése